e
Banner

Etiketler: intermax logistics



COVID-19 sıfır stok dönemini bitirdi!


Yayın: 29-06-2020
Kategori: Lojistik

Korona virüs salgını öncesi sıfır stokla çalışmayı tercih eden üretici şirketler, ara ürün ya da ham madde satın aldığı şirketlerin üretime ara vermesi nedeniyle ‘mecburi paydos’ etti. “Bu durum şirketleri üretimde kullanacakları malzemelerde daha fazla stok tutmaya yöneltecek”diyen Intermax Logistics Yönetim Kurulu Başkanı Savaş Çelikel, depolama ihtiyaçlarının önümüzdeki dönemde artacağına dikkat çekti.




Soğuk zincir taşımacılığı rekora koşuyor



Koronavirüs salgını insanların sosyal yaşamlarıyla birlikte tüketim alışkanlıklarını da değiştirdi. Hazır ve dondurulmuş gıda tüketimi en yüksek seviyelere ulaşırken, bu durum dolaylı olarak lojistik sektörünü de etkiledi. Intermax Logistics Yönetim Kurulu Başkanı Savaş Çelikel, hem yurt içi hem de yurt dışında ısı kontrollü araçların kesintisiz çalıştığını açıkladı. Çelikel, dondurulmuş ürün taşımacılığının yıl sonunda Türkiye ve Avrupa’da tarihinin en yüksek seviyelerine ulaşabileceğini söyledi. 




‘Küçük' araçlar ihracatta 'Büyük' iş çıkardı


Yayın: 17-02-2021
Kategori: Karayolu

Korona virüs önlemleri kapsamında sınır geçişlerinde uygulanan kısıtlamalar ve tır kuyrukları 2020 yılında dış ticaret şirketlerini taşımacılıkta minivan olarak bilinen küçük araçlara yöneltti. Intermax Logistics Yönetim Kurulu Başkanı Savaş Çelikel, ihracatçı ve ithalatçıların pandemi nedeniyle ortaya çıkan engelleri aşmak için yoğun ilgi gösterdiği minivan seferlerinin yüzde 80 arttığını belirtti.




Benelüks Ülkelerinden ithalat taşımaları Türk lojistikçilere emanet


Yayın: 29-12-2021
Kategori: Lojistik

Türkiye plakalı araçların Benelüks ülkelerinden yaptığı ithalat taşımalarında da ocak-ağustos aylarında yüzde 37’lik artış kaydedildi. Intermax Logistics Yönetim Kurulu Başkanı Savaş Çelikel, “Benelüks ülkelerinden ithalat taşımalarımız, özellikle parsiyel yüklerde müşterilerimize sağladığımız avantajların da katkısıyla yüzde 75 arttı.” dedi.
 




Intermax Logistics filosunu Volvo FH 500 ile güçlendirdi


Yayın: 08-04-2022
Kategori: Ticari Araçlar

Türkiye ile Avrupa ülkeleri arasında entegre lojistik hizmetleri sunan Intermax Logistics, filosunu yeni Volvo FH 500 model çekici yatırımıyla genişletti.




Mobilya ihracatında güçlü stok yerini hızlı lojistiğe bıraktı



Türkiye’nin küresel mobilya ihracatından aldığı payı hızla artırıyor. Mobilya taşımacılığında da uzmanlaşan Intermax Logistics Yönetim Kurulu Başkanı Savaş Çelikel, “İhracatımızın yükselen değeri mobilya mobilya sektörü de moda akımlarından etkileniyor. Bu nedenle güçlü stoklar yerine hızlı tedarik ve lojistik önem kazandı.” dedi.




Intermax Logistics, ADR taşımacılığında vites büyüttü


Yayın: 12-10-2023
Kategori: Lojistik
Etiketler: adr intermax logistics

Kimya sektörü ihracatının yüzde 44’ünün AB ülkeleri ve Birleşik Krallık’a yapılması, bu bölgeye dönük ADR’li araç talebini artırdı. Alanının uzman firması Intermax Logistics, ADR’li ürün taşımalarını, ocak-ağustos döneminde yüzde 15 artırdı.